Ученически конкурс в ЮЗУ: Над 100 участници в „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“

Снимки: ЮЗУ

Конкурсът е организиран от Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“

Приключи ученическият конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ за млади таланти в сферата на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той е част от седемнадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, съобщават от пресцентъра на университета.

В конкурса се включиха над 100 ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Видин, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ – Петрич, НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ – Благоевград, ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ – Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /ЦПЛР/, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Видин, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград, ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли.  Те показаха своя талант в категориите „Театрално изкуство“, „Музика“ и „Изобразително изкуство“.

Жури от хабилитирани преподаватели оцени и класира участниците. Класираните ученици бяха отличени с дипломи, които се признават за успешно положени конкурсни кандидатстудентски изпити и ще получат възможност да продължат образованието си в релевантни специалности на Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“.

В рамките на конкурса се проведе и Ден на отворените врати, по време на който бъдещите кандидат-студенти се запознаха с материалната база и присъстваха на занятия на студентите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//