Последна пленарна сесия за този мандат на Европарламента

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Депутатите обсъждат Газа и атаката на Иран срещу Израел

 В Страсбург започва последното пленарно заседание на Европейския парламент за мандат 2019 - 2024 година. То ще приключи в четвъртък, съобщава БНР.

В седмичната програма на евродепутатите е включен преглед на твърденията за руска намеса в Европейския парламент и предстоящите европейски избори.

Във вторник евродепутатите ще обсъждат израелските атаки срещу Газа и отговора на Европейския съюз на непрекъснатото избиване на цивилни в Ивицата, сред които хуманитарни работници, журналисти и цивилни. Очаква се резолюция и за атаката на Иран срещу Израел и необходимостта от деескалация и от реакция на ЕС.

Сред темите ще бъдат нови правила за насърчаване на ремонта на стоки, което ще доведе до устойчиво потребление и намаляване на разходите от нови покупки. Очакват се и разпоредби за  повторно използване и рециклиране на опаковките.

Евродепутатите ще приемат изисквания за подобряване на качеството на въздуха в ЕС до 2030 г., както и по-бързи трансгранични разследвания на пътнотранспортни нарушения. Във вторник ЕП ще гласува за удължаване на временните мерки за либерализация на търговията с Украйна, като същевременно защитава земеделските стопани в ЕС.

Веднага след пленарната сесия - от 26 април, Европейският парламент излиза в предизборна кампания за изборите на 6-9 юни в страните от ЕС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//