Разширяват АУБ: През пролетта започва строежа на "Скаптопара 3"

Снимка: Infomreja.bg

Университетът се развира повече от добре, а преди 6 месеца ръководството бе сменено

АУБ има планове да се разраства. Искаме да се разраства както в града, така и в света. В момента обучаваме 1000 студенти, но плановете ни са да обучаваме 1500 -1600 в близките години.

Това заяви  президентът на университета в Благоевград - д-р Марги Енсин на традиционния прием в чест на доброто партньорство между АУБ и общността в града.

На приема представители от университета се срещнаха с местната и държава власт,  бизнеса, медиите и институтите. 

Започваме работата по това разширяване още през пролетта с построяването на „Скаптопара 3“. Едновременно с това ще задълбочим подкрепата си в Центъра за информация, демокрация и гражданство, каза д-р Енсин.

АУБ е единственият университет в света с мисия да предостави образование от най-високо ниво на хората с най-висок потенциал, за да се превърнат те в лидерите на страната, региона и света, подчерта президентът на АУБ.

Тя напомни за това, че Христо Грозев е ярък пример за успех, а самият журналист е възпитаник на Американския университет.

Американският университет в България (АУБ) е основан през 1991 година1. Той следва традиционния американски модел на образование и предоставя възможност на студентите да комбинират знания от различни дисциплини. Обучението се провежда на английски език, а международните преподаватели в университета са изтъкнати учени в своята област.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK