Активизиране на телефонните измамници в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин

Телефонните измамници зачестиха обажданията си! Звънят на стационарни телефони и се представят за полицаи, следователи, прокурори.  Въвеждат в заблуждение гражданите, на които се обаждат, че ще помогнат за залавянето на престъпници, ако им дадат/оставят на посочени места пари и ценности. Информират се дали имат мобилни телефони и искат номерата им, за да ги контролират и по този начин. Често съобщават за инциденти с близки хора, за да им се помогне/на пострадалите/ са нужни пари, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Кюстендил.

От там напомнят: Полицията и институциите не искат пари на ръка! Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин!

„Уважаеми граждани, бъдете сигурни, че ако сте дали пари, поискани по телефона, те са загубени“, обявиха още от полицията.

И напомнят:

- При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с близките си  и проверете дали казаното по телефона отговаря на истината!

- В никакъв случай не давайте пари на ръка на непознати! Не оставяйте на посочени от обадилия се по телефона места пари и ценности!

- Ако имате и най- малки съмнения, незабавно позвънете  на тел. 112,  обадете се в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на селото, или  на полицейския инспектор, който обслужва района ви!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK