Полиция нахлу в дома на френската суперзвезда Ален Делон

Снимка: Getty Images

Откри 72 незаконни огнестрелни оръжия

Френската преса: На 22 февруари от дома на Ален Делон в Души бяха иззети 72 незаконно притежавани огнестрелни оръжия. Няколко дни по-рано дъщеря му Анушка каза, че не се е чувствала в безопасност, когато е отишла в дома му именно заради тези оръжия. 

Във вторник, 27 февруари, прокурорът на Монтаржи обяви, че десетки оръжия са били иззети от дома на Ален Делон в Души. На 22 февруари полицията е извършила претърсване в жилището му. 

Общо полицията откри не по-малко от 72 огнестрелни оръжия (по-специално оръжия от категория А и В: първото е забранено, освен ако не е освободено, второто подлежи на разрешение) и повече от 3000 боеприпаса. Отбелязано е и наличието на стрелбище в самия имот ."

„ Продължава разследването по обвиненията за депозиране на незаконни оръжия, придобиване и незаконно притежание на оръжия от категория A, B и C “, се уточнява в прессъобщението на Жан-Седрик Го, прокурор на Монтаржи.

Фактът, че кланът Делон е притежавал оръжия, не е съвсем тайна. През 2011 г. тийнейджърка беше тежко ранена от стрелба, докато най-малкият син на Ален Делон, Ален-Фабиен, тогава на 17 години , организираше парти в апартамента на баща си в Женева.

Съвсем наскоро Анушка каза пред списание ELLE , че "винаги отива с бодигарда си" в семейния имот, защото според нея братята й се скитат "въоръжени в къщата", вярвайки, че са "в Дивия запад".

В Instagram Антъни Делон отговори на това интервю, което той определи като "клеветническо " , преди да повдигне въпроса за оръжията: "Прекарахте лятото в стрелба с глог с любимия си, бивш шеф на охраната в Dуши, преди най-накрая да донесете оръжието у дома в Женева като спомен от татко. За човек, който мрази оръжията, ти изглеждаше много смела.. Що се отнася до мен, аз отдавна спрях да нося оръжие."

Той не отрече, че баща му е имал боен арсенал, но не е сигурно, че тези разкрития имат връзка с обиска, извършен в дома на актьора.

По-вероятно е да нямат. Както прокурорът на Монтаржи разкрива в прессъобщението си, това е доклад от съдията по настойничеството, който посочва притежанието на огнестрелно оръжие от Ален Делон, което е мотивирало обиска.

Това наблюдение е направено по време на „пътуване на агента, на когото е наложена мярка за съдебна защита“ . 

От своя страна Le Parisien добавя, че това изземване може да е мотивирано и от здравословното състояние на Ален Делон. Поставен под съдебна защита от 29 януари, последният би предизвикал притеснение сред лекарите. 

Пред изданието осведомени разкриват доклада на общопрактикуващия лекар, който го е прегледал миналото лято и който е отбелязал, че е в " състояние на физическо и психическо изтощение с голям суициден риск" . 

Следователно изземването на оръжията му, които са незаконно притежавани, изглеждаше необходимост, заключава Le Parisien./Telegraph.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK