Иран наложи ответни санкции на САЩ и Великобритания

Снимка: iStock

Заради "подкрепа" и "финансиране" на "терористични актове" на Израел срещу палестинския народ

Иран наложи санкции срещу британски и американски лица и организации за "подкрепа" и "финансиране" на "терористични актове" на Израел срещу палестинския народ.

Наказателните мерки са насочени срещу американските компании Lockheed Martin Corporation, General Dynamics и Skydio Engineering Company, които са обвинени в съучастие в "отвратителните действия" срещу жителите на Газа чрез предоставяне на оръжия, боеприпаси и дронове на Израел.

Техеран налага и санкции срещу Chevron Corporation за предполагаемо "подпомагане" на Израел при експлоатацията на газови кладенци в Източното Средиземноморие.

Сред санкционираните американски лица са Джейсън Грийнблат, бивш специален пратеник на САЩ за Близкия изток при администрацията на Доналд Тръмп, генералът от американската армия Брайън П. Фентън и командващият на Централното командване на военноморските сили на САЩ Брад Купър.

Иран наложи санкции и срещу британския министър на отбраната Грант Шапс, заместник-началника на генералния щаб Шарън Несмит, както и срещу разрушителя HMC Diamond на Кралския флот на Великобритания в Червено море и авиобаза "Акротири" на Кралските военновъздушни сили в Кипър.

Миналата седмица Великобритания, САЩ и Канада, насочени към иранската индустрия за дронове и ракети, като удря лица и компании, "тясно свързани" с производството на ирански дронове. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//