В село Махалата вече имат паметник на всички герои от войните

Снимка: Община Струмяни

Паметникът е по инициатива на жител

В с. Махалата , община Струмяни, бе почетен и осветен военен паметник, в памет на загиналите във войните за национално обединение.

С тържествена церемония бе осветен войнишки паметник и бе отслужен молебен-панахида за увековечаване на подвига и паметта на участниците и геройски загиналите в Балканската, Първата и Втората световни войни.

Паметникът бе осветен от свещено служители на Българската Православна църква и бе почетен от кмет ана община Струмяни и от Костандия Голев – председател на гражданския инициативен комитет от с. Махалата, осъществил патриотичната инициатива. Събитието уважиха кметове и кметски наместници, общински съветници, представители на общинска администрация Струмяни, пенсионерските клубове в общината, граждани и журналисти.

Идеята за създаване и откриване на военния паметник е на местен инициативен комитет от село Махалата, който със съвместни усилия и дългогодишния упорит труд на гражданите и съдействието на Общинската администрация, както и на наследниците на загиналите и участниците в Балканската и двете Световни войни, успя да реализира инициативата и да я доведе до успешен край. Войнишкият паметник и пространството около него, последователно се облагородява и допълва, за да се превърне в притегателно място за отдих и отдаване на почит от бъдещите поколения и всички посетители на красивата Малешевска планина.

От кмета на община Струмяни почетна благодарствена грамота и плакет на община Струмяни получи Голев за принос в реализирането на патриотичната мисия за изграждането на паметника, съобщават от Общината.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK