Очаква се решението на съда за състава на ОбС-Петрич

Снимка: Infomreja.bg

Делото е приключило, съобщиха от съда

Административният съд в Благоевград приключи по същество делото, образувано против избора на общински съветници в Петрич.

В открито заседание съдът изслуша заключението на вещите лица по всички поставени въпроси от възложената съдебно-математическа експертиза.

Проверени по делото са изборните книжа от избора за общински съветници в 22 секционни избирателни комисии на територията на община Петрич. Въз основа на констатациите относно коректността в преценката за действителност и недействителност на бюлетините, броят на действителните бюлетини, с отбелязана преференция за всеки от кандидатите за общински съветници и броят на недействителните бюлетини, експертизата дава становище променя ли се и как разпределението на мандатите за общински съветници между партиите и коалициите. Приложена по делото е и информация от ЦИК с резултатите от проверката, извършена от ГД ГРАО за лицата, гласували на 28.10.2023 г. на изборите за общински съветници в община Петрич, в нарушение на правилата на Изборния кодекс.

Съдът счете делото за изяснено от фактическа страна и обяви, че ще се произнесе с решение в срок.

Делото бе образувано по жалба на Марио Минев, кандидат за общински съветник от листата на ПП ДПС и бяха присъединени още пет дела. Двама от жалбоподателите оттеглиха  жалбите си преди насрочване на първото заседание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK