Създават лаборатория за иновации в ПМГ в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Училищни лаборатории за иновации ще бъдат създадени в пет училища

Училищни лаборатории за иновации ще бъдат създадени в пет училища в различни населени места в България. 

Това са 108 Средно училище „Никола Беловеждов“ в София, Основно училище "Петко Рачов Славейков" във Варна, Природо-математическа гимназия "Яне Сандански" в Гоце Делчев, Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" в Стара Загора и Обединено училище "Неофит Рилски" в село Дерманци, община Луковит. Всички те имат успешен опит в реализиране на иновации. 

Всяка от петте лаборатории ще е с различно тематично направление – „Предприемачество и финансова грамотност“, „Екология и зелена енергия“, „Проектно базирано обучение и интегрирано знание“, „Позитивно образование и личностно развитие“ и „Образователна интеграция и гражданско образование“. Ще бъдат привлечени учители и директори и от други училища, които ще имат възможност да се запознават с процеса на въвеждане на иновации и да обменят опит. По този начин успешните проекти на дадено училище ще могат да се мултиплицират в повече образователни институции.

Целта е да се формират общности и екипи с визия за сродни образователни иновации чрез представяне и структуриране на идеи, които да доведат до развиване на тематични иновативни мрежи.

Училищните лаборатории за иновации  се създават по Национална програма „Иновации в действие“. Осигурените за целта средства са 150 000 лв. - по 30 000 лв. за всяко от петте училища, съобщават от МОН.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK