Денков: Направен е оглед на щетите на 56 обекта в община Царево

Снимка: Infomreja.bg

Подадени са 10 заявления за помощ

Започна подготовката за изграждането на временен мост в Царево. Постепенно ситуацията се нормализира, електричеството и водоподаването са възстановени. Пречиствателната станция в Царево работи. Направен е оглед на щетите в 56 пострадали обекта в община Царево, подадени са десет заявления, а по едно от тях вече е отпусната еднократна помощ в размер до 1512 лева. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

Депутатите го изслушват относно действията на държавата след наводнението в Царево, пише БГНЕС.

“Ще бъде формирана междуведомствена комисия, която ще огледа щетите и в 14 - дневен срок ще представи основните причини за наводнението и как да бъдат избегнати. Ако искаме да избегнем такива проблеми подходът трябва да е системен”, каза още Денков.

Премиерът поясни, че служебният министър Карамфилова е установила, че на територията на страната има 360 участъка с риск от висока проходимост за водата, която застрашава населението. 7 от тях са в Община Царево. През декември 2022 и април 2023 служебното правителство отпуска над 60 млн. лв.,част от които за обекти в Карлово, но много малко за Царево”, каза премиерът. “За момента оценката за щетите в Царево възлиза на 30 млн. лв., средства са налични и сега е въпрос на добра организация от институциите, за да оправим максимално бързо нарушената инфраструктура”, допълни акад. Денков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK