8-и ден продължава издирването: 100 полицаи, жандармеристи и горски търсят Ивана

Снимка: Infomreja.bg

Проверяват сигнали от други градове

Над 100 полицаи, жандармеристи и горски служители търсят 17-годишната Ивана Георгиева. Момичето е в неизвестност 8-и ден. 

„Проверяват се сигнали, отнасящи се до други територии, в контакт сме с други Областни дирекции на МВР“, коментира пред ИНФОМРЕЖА говорителят на полицията Катя Табачка.

Ивана Георгиева изчезна на 22 февруари, след като си тръгва от училище. До този момент се появиха две следи от Ивана – откриха якето и в близост до главен път Е – 79, а на 26-февруари беше сменена профилната й снимка в социалните мрежи.

Четвърти ден отдел „Киберсигурност“ проверява различни информации, както и кой е сменил снимката на Ивана в социалните мрежи.

По случая с изчезването на Ивана Георгиева е образувано досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице. Става въпрос за принудително държане на лице против волята му, така е квалифициран случая, коментира и заместник-районният прокурор на Районна прокуратура – Кюстендил, Радостина Стоянова. Тя уточни, че вече са разпитани множество свидетели, в това число родителите на Ивана, съученици и учители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK