Калин Стоянов: 28 са сигналите в МВР, свързани с името на Мартин Божанов

Снимка: Infomreja.bg

„От ГДБОП не е изтичала информация в посока на Нотариуса“, заяви вътрешният министър

28 са сигналите в МВР, свързани с името на Мартин Божанов - Нотариуса. Това съобщи в ексклузивно интервю пред bTV министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Месец след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса - въпросите около личността му остават. И днес вътрешният министър не отговори конкретно дали показно разстреляният мъж е бил сътрудник на МВР. Но пък категорично заяви - той и частният SS клуб не са били охранявани от полицията.

Миналата седмица пред bTV директорът на СДВР каза, че в столичната дирекция са получени общо 17 сигнала, свързани с Божанов. Готови са вече резултатите от проверката на национално ниво. А те показват, че сигналите в МВР, кaсаещи името на Нотариуса, са общо 28.

„Като 22 от тези сигнали са против Мартин Божанов, а останалите са жалби и сигнали, които той е подавал. По всички тези сигнали сме изготвили справка как е приключила проверката и къде са изпратени сигналите“, заяви Калин Стоянов.

„От ГДБОП не е изтичала информация в посока на нотариуса. ГДБОП е единстеванта структура, която под мое ръководство събра данни за образуване на досъдебно. Ако Рашков е провеждал срещи, с който и да е и е получавал инфо или ако е имал данни че има теч от ГДБОП, би следвало да сезира дирекция „Вътрешна сигурност“, която е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи“, обясни още той.

„Не мога да ви кажа къде се намира Петьо Еврото. Това, което знам със сигурност, е, че той е обявен за държавно издирване и нищо друго не мога да кажа по този въпрос“, заяви Стоянов.

„Сигналът за „Осемте джуджета“, ако не ме лъже паметта, беше входиран в края на 2021 г. от АКФ. В кратки срокове успяхме да извършим проверка и всички материали ги изпратихме на ВКС“, посочи той.

„В качеството ми на бивш директор на ГДБОП и настоящ вътрешен министър дебело подчертавам, че във водената разработка и справка към ГДБОП не фигурира името на временно изпълняващия фунции главен прокурор Борислав Сарафов. Т.е от проведените оперативно-издирвателни мероприятия не е установена съпричастност на Сарафов към кръга на проверяваните лица. Дали има и други имена на магистрати, просто няма как да коментирам на този етап“, коментира министър Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK