5 години затвор за мъж, изнасилил възрастна жена в Разградско

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата на Районен съд – Разград подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд в града

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Разград бе наложено ефективно наказание на 51-годишен мъж, предаден на съд с обвинителен акт за престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 1 от НК. М.К. бе признат за виновен за извършено сексуално посегателство над възрастна жена, чието здравословно състояние не й позволявало да се защитава, и получи присъда „лишаване от свобода“ за срок от 5 години при строг режим на изтърпяване на наказанието, съобщават от държавното обвинение.

Посегателството 51-годишният мъж извършил на 5 август 2023 година в дома на 75-годишната жертва в разградско село. Той живеел в пристройка към къщата й, тъй като се познавал със сина на възрастната жена, който от няколко години му осигурявал подслон и храна. В замяна на това подсъдимият му помагал за изпълнението на различни работни ангажименти.

В нощта на 5 август, той решил да се възползва от абсолютно безпомощното състояние на жертвата, която по никакъв начин не можела да се защити или да противодейства на нападение срещу нея предвид здравословното й състояние, и против волята й я изнасилил. Когато бил задържан М.К. опитал да оправдае действията си и отрекъл да е действал насилствено, като тази защитна теза той поддържал както в досъдебното, така и в съдебното производство. Назначените експертизи, разпити на свидетели, включително и на свидетел-очевидец, доказали неговата съпричастност към извършването на престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 1 от НК.

Присъдата на Районен съд – Разград подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//