Жена даде спестяванията си на ало измамници в Костенец

Снимка: МВР

Потърсена ѝ е далеч по-голяма сума

Около 16.55 часа вчера жителка на Костенец потърсила помощ от полицията.

Възрастната жена разказала, че два часа по-рано на домашния ѝ телефон се обадил непознат мъж, който се представил за „служител на полицията“ и я информирал, че синът ѝ е направил катастрофа в района на Стара Загора.

Мнимият полицай съобщил, че при инцидента е починало малко дете и трябва да се дадат 45 000 лева за кръвнина.

Поддържайки измамната си версия, непознатият успял да убеди разтревожената пенсионерка да изтегли наличните в банковата ѝ сметка 5000 лева. Жената спазила инструкциите и предала всичките си спестявания на мъж, който след това се оттеглил в неизвестна посока. 

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! 

ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!

∙ При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки и проверете дали казаното по телефона отговаря на истината!

∙ В никакъв случай не давайте пари на ръка на непознати!

∙ Ако имате и най- малки съмнения, незабавно сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//