Условна присъда за 21-годишен, заплашил с убийство 14-годишната си приятелка

Снимка: Infomreja.bg

Дупничанинът е имал интимна връзка с момичето

Районен съд – Дупница призна подсъдимия Г. К. / на 21 г., от Община Дупница, неосъждан / за виновен в това, че в периода 22.09.2023 г. - 26.09.2023 г. в гр. Дупница при условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 14 – годишно момиче / 4 пъти /, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. За това престъпление, съдът му налага наказание 8 месеца „Лишаване от свобода“. На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изтърпяването на наказанието за срок от 3 години.

Районен съд – Дупница признава подсъдимия Г. К. за виновен и в това, че от неустановена дата на месец юли 2021 г. до края на 2021 г. в гр. Дупница, при условията на продължавано престъпление, се е съвкупил два пъти с лице ненавършило 14 - годишна възраст – малолетно момиче, като извършеното не представлява изнасилване, съобщават от пресцентъра на съда.

За това престъпление, съдът му налага наказание 1 година и 10 месеца „Лишаване от свобода“. На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изтърпяването на наказанието за срок от 3 години. На основание чл. 23, ал. 1 от НК, съдът групира така определените наказания, като налага по-тежкото от тях - 1 година и 10 месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//