НС реши: Без карантина, ако сме болни от корона

Снимка: Infomreja.bg

COVID-19 ще бъде изваден от списъка на силно заразните болести

С пълно единодушие парламентът реши COVID-19 да бъде изваден от списъка на силно заразните болести, при които се налага задължителна карантина.

Дебатите по промяната в Закона за здравето предизвика обаче премина при бурни скандали, в пленарната зала, съобщава БНТ.

Ето част от дебата:

Костадин Костадинов, председател на "Възраждане":

"Кой ще понесе отговорността за огромната психоатака, която се извърши върху българските граждани? Кой ще понесе отговорността за увреденото общество, психическо здраве, защото има такъв термин, защото народът беше бутан към плоскостта на колективното полудяване, едва ли не? Кой ще понесе отговорността за всички наложени ограничения, глоби които бяха събирани тогава, тормозът върху гражданите?"

д-р Ивайло Митковски, ПГ на ПП-ДБ:

"Г-н Костадинов, трябваше да дойдете с мен на едно дежурство в болницата във Варна и да видите носилките с черните чували, отивайки към моргата. Тогава щяхте да говорите други неща. По всяка вероятност на вашата централа трябва да сложите една паметна плоча за COVID-19, защото той ви вкара в Народното събрание".

Тошко Йорданов, ПГ на ИТН:

"Малко ви е това, което трябва да се случи на всички, които направихте тогава това нещо. Не само на управлението на ГЕРБ, ами на ония от ПП-ДБ, които тогава държаха здравно министерство и продължиха същата престъпна история. Без да броим милионите, които се изхарчиха от бюджета за някакви вещества, дето им викате ваксини, дето сега можете да си правите. Що не си ги набиете всичките милиони ваксини? Отвратително постъпихте с българите и ще ви се стовари на главата, ако си мислите че хората са забравили какво се случи с близките им".

Манол Пейков, ПГ на ПП-ДБ:

"28 - това е броят на моите приятели и приятелите на моите приятели, които умряха от ковид. Не с ковид - от ковид, включително и личния ми лекар, който стана една сутрин в 4 часа и тромбът го повали на земята и дотам приключиха нещата. Забавно ли ви е господа?"

Иван Ченчев, ПГ на БСП за България:

"Беше въведена една масова психоза, за което има виновни. И тези виновни, разбира се, и тогава бяха начело с министър-председателя, който да кажем, че бил воден от мисълта да направи добри мерки за населението. Само че начинът, по който направи това и това, че той е мислил, че са били, не означава, че те са били добри, и те не бяха.

д-р Костадин Ангелов, ПГ на ГЕРБ-СДС:

"Аз няма да забравя една нощ, когато заместник-министърът трябваше да докара хладилни камиони, които трябваше да бъдат разположени и се разположиха в Пирогов, в Александорвска болница и на още едно място в София, тъй като нямаше места в хладилните камери. Всичките тези неща ние ги спестихме на българските граждани. Ние не ги казахме, ние не ги показахме, просто, защото не беше човешко в онзи момент".

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK