Двустаен в Банско от 20 до 50 хиляди евро, в Сандански – 70-80 000 евро

Снимка: Реалисимо

Анализ на сайта за имоти Реалистимо

За последния зимен сезон Банско отчита с над 20 на сто повече туристи в сравнение с предходната година. Това става въпреки увеличението на цените, последвало нарасналите цени на електроенергията. За този ски сезон Банско определи цена на дневната ски карта от 90 лв., което е малко по-малко от същата в световноизвестен ски курорт като Гармиш Партенкирхен в Австрия – 107 лв. Въпреки това ваканционните имоти в Банско привличат все повече чужденци, защото в известната Британска класация Post Office Travel Money e в Топ 3 на курортите с най-изгодна ски ваканция.

Това е и причината броят на сделките с имоти в Банско да не спада на общия негативен фон, а имотите да държат цени, въпреки лавинообразното презастрояване, което се случи на малкото планинско градче в последните десетилетия.

Сайтът за обяви за имоти Реалистимо разглежда отблизо ваканционните недвижими имоти и апартаменти в Банско, за да анализираме пазара и тенденциите.

Благодарение на презастрояването цените, на които можете да намерите ваканционен имот за лично ползване или инвестиция в Банско са повече от разнообразни. Двустаен може да се намери от малко под 30 000 евро в близост до автогарата до 50 000 евро в близост до лифта. В единия случай сте близо до стария център на града, а в другия до пистите, заради които идват и повечето туристи. Пазаруват се и все повече имоти на зелено поради увеличението на ново строителство в региона.

По данни на Министерството на туризма увеличението на броя туристи за още един курорт – Сандански, е същото като при Банско – 20 на сто за година. Южният български град е пример за благоприятно развитие на устойчив туризъм и привлича туристи целогодишно. Близостта на Гърция също не е без значение за интереса към ваканционен имот, особено от страна на български купувачи. Ето защо в Сандански също е стартирал процес по изграждане на модерни жилищни комплекси, които предлагат жилища на зелено. Там инвестицията в нов двустаен в момента би била 1165 евро на квадрат. Ако не искате да чакате, за малко по-висока цена - 1200 евро на квадрат, можете да си купите и готов двустаен, който е обзаведен и се намира в сравнително нова сграда – строена преди 15 години. Парцелите около града вървят от 11 евро на квадрат в Промишлена зона до 50 евро в близост до път Е-79.

В Реалистимо собственици и брокери от агенции за недвижими имоти публикуват апартаменти и къщи за продажба и наем безплатно. Допълнително в сайта са поместени и търгове от държавни и частни съдебни изпълнители, за да може да се проследи цялото предлагане на апартаменти в Банско и региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK