Академията на МВР откри новата учебна година

Снимки: МВР

В обръщението си към курсантите зам.-министър Ценкин ги призова да използват любознателността, порива и амбицията на своята младост

На тържествената церемония във висшето учебно заведение на МВР присъстваха зам.-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, зам.-главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, директори на главни и специализирани дирекции на ведомството.

В обръщението си към курсантите зам.-министър Ценкин ги призова да използват любознателността, порива и амбицията на своята младост, за да преодоляват предизвикателства, да откриват и доказват собствените сили и възможности, съобщават от Министерство на вътрешните работи. "Превърнете принципите за отговорност, лоялност и дълг към държавата в свое вътрешно убеждение, което да следвате през целия си професионален път".

Заместник главният секретар благодари на преподавателския състав за отговорността, с която работят в изграждането на бъдещите служители на МВР. "Благодарение на Вас курсантите получават необходимите теоретични и практически умения, формират своя характер и мотивация за изпълнение на отговорната си мисия за обществена справедливост, законност и ред", посочи в словото си главен комисар Димитър Кангалджиев. Той пожела на курсантите да вярват в себе си и в пътя, който са избрали.

"Днес Академията на МВР е притегателен образователен център с висок престиж и достойно място сред най-добрите учебни заведения. Тези успехи са плод на дългогодишните усилия на състава на нашия университет" - подчерта ректорът на университета ст. комисар доц. д-р Иван Видолов. В нашата отговорна мисия ние разчитаме и на подкрепата на ръководството на министерството за модернизиране и оптимизация на университета, добави ректорът. Той пожела на настоящите и новоприети курсанти успешна учебна година и им благодари за избора  да се посветят на трудните професии на полицая и пожарникаря. Курсант Ирена Димитрова направи кратко обръщение от името на първокурсниците.

През настоящата учебна 2023 – 2024 година във факултети „Полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ са приети общо 170 курсанти. Други 335 студенти ще учат за бакалавърска и магистърска степен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK