Футболът в Хаджидимово стана на 90 години

Пионерски футболен отбор с треньор Костадин Караянев

Не е случайно, че точно футболът присъстваше така осезаемо по време на току-що отшумелите празници на Хаджидимово.

Играха се мачове между ветерани и деца. А на 3-ти май вечерта се състоя тържество, на което беше отчетена дейността на местния футболен отбор, навършващ 90 години.

За честването беше избран Инициативен комитет, ръководен от Илиян Синадинов, с подкрепата на  кмета на община Хаджидимово - Людмил Терзиев, и на зам.- председателя на ОбС Костадин Караянев. Изключително приятна обстановка се създаде, когато ветерани и настоящи футболисти облякоха юбилейната фланелка с надпис “90 години футбол в Хаджидимово“.

Гости на тържеството бяха членовете на областното ръководство, господата Чакъров и Кабзималски, бившите кметове на Хаджидимово и кметът на Симитли - Апостол Апостолов.

На изявените през годините ветерани бяха връчени златни, сребърни и бронзови значки - според годините на участие. Спортни деятели получиха почетен плакет, а  ФК "Места“ и кметът на общината бяха наградени от името на ЦС на БФС и лично на неговия председател Борислав Михайлов.

За настроението на футболисти и ветерани се погрижиха оркестър „Щуро маке“, Иван Дяков – бивш футболист на ФК „Места“, и известната народна певица Ирина Паскалева. Накрая всички си обещаха да дочакат 100 - годишния юбилей и да се включат в неговото честване.

Празненството вдъхнови местния поет и краевед Александър Косаков, който написа стиховете:

Деветдесет години оттогава

за футбола няма забрава.

На много терени играхме,

отличия  много събрахме…
 

Историята футболна нека да се знае

и на поколенията да се завещае.

Футбол в Хаджидимово вечно да има

първенства много още да взема.

 

 

Средният от клекналите е кметът на общ. Хаджидимово Людмил Терзиев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK