Шефът на ГДНП: Убитият мъж в Търговище и извършителят са криминално проявени

Снимка: Нова тв

Гл. комисар Атанас Илков коментира последните случаи в страната

Убитият мъж в Търговище и извършителят на престъплението са били криминално проявени. "Убитият е имал обвинения за разпространение на наркотици и телесни повреди. А извършителят за извършване на кражби, има криминалистическа регистрация", заяви Атанас Илков, ГД "Национална полиция", пише Нова тв. 

"В хода на разследването беше установено, че той е имал близки отношения с негов приятел. Имали са общи теми и най-вече ги е свързвала тяхната симпатия към оръжието. Първоначалната ни версия беше, че може да имат неуредени финансови отношения между тях. В последствие се оказа, че там където намерихме тялото, в същия ден двамата са стреляли с незаконните си оръжия. При боравенето с извършителя е произвел неволен изстрел, прострелял е убития и той е починал на място", добави шефът на ГДНП. Той добави, че убиецът е задържан. 

По случая с жестоко тормозеното дете в Пловдив Илков посочи, че все още информацията е оскъдна. Но заяви, че колегите му в Стара Загора не са реагирали правилно при задържането на Пламен Пенев. Припомняме, че той почина след гонка с полицията. 

"Не мога да кажа, че полицаите са реагирали правилно, защото видяхме, че има пропуски в тяхната работа. До един момент изпълняваха задълженията си в правилната посока, после сякаш адреналина взе превес и се стигна до този нежелателен край", посочи той. 

По неговите думи боди камерите ще станат задължителни. "Техният брой е ограничен, имаме налични 4 000 броя, с тези, които сме закупили съвсем скоро. Планира се да бъдат закупени още 16 000 - 17 000 камери", поясни той. 

Сагата с измаменият мъж, за който NOVA разказа в рубриката "По следите" с Вероника Димитрова, започва от 2022 г. и приключва към средата на 2023 г., твърди главният комисар. "Извършени са две проверки и са докладвани в софийска районна прокуратура", поясни Илков. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK