Община Кюстендил инициира среща със собствениците на заведения

Снимка: Infomreja.bg

Срещата ще се проведе на 8 май от 15:00 часа в заседателната зала на Общината

Община Кюстендил инициира среща - разговор със собственици и наематели на заведения за хранене и развлечения и на търговски обекти, които имат маси за консумация на открито на общински терени.

Срещата ще се проведе на 08.05.2024г. от 15:00 часа в заседателната зала на административната сграда на Община Кюстендил.

Целта е да бъдат запознати собствениците и наемателите на заведения за хранене и развлечения и на търговски обекти за изготвянето на схеми за поставяне на маси за консумация на открито и впоследствие издаването на разрешения за поставяне на същите, съобщават от пресцентъра на администрацията.

Съгласно чл. 6, ал. 2, т. 2, т. 5, т. 6 и т. 10 от Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти, рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи на градското обзавеждане и за рекламната дейност на територията на Община Кюстендил, приета с решение № 767/31.07.2014 г. на ОбС Кюстендил, преместваемите обекти могат да бъдат:

- Подиуми

- Палатки

- Шатри

- Тенти

- Маси

- Слънцезащитни съоръжения, с изключение на чадъри с диаметър/диагонал до 3 м.

- Външни маси за консумация към заведения за хранене и кафенета

Съгласно чл. 10, ал. 1 от наредбата преместваемите обекти се разполагат въз основа на схема за поставяне, одобрена от главния архитект на Община Кюстендил.

Съгласно чл. 13, ал. 1 от същата наредба поставянето на преместваеми обекти по чл. 56 от ЗУТ се извършва въз основа на на разрешение за поставяне.

Чл. 15 от наредбата гласи, че разрешението за поставяне на преместваеми обекти се издава от главния архитект на Община Кюстендил, с изключение на преместваеми обекти от по чл. 56а от ЗУТ, което се издава от кмета на общината.

Преместваемите обекти следва да имат одобрени схеми за поставяне на същите и издадени разрешения за поставяне.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//