СК „Дарис" - Кюстендил, с добро представяне на Световната младежка лига

Снимки: СК "Дарис"

Кюстендилският отбор бе представен от четирима състезатели в дисциплината кумите индивидуално

От 07 до 10 декември, в Йесоло - Италия се проведе един от най-големите световни форуми в карате при младежите - Световна младежка лига. СК "Дарис"-Кюстендил, бе представен от четирима състезатели в дисциплината кумите индивидуално. Страхотно представяне направи Александър Стефанов, при мъжете до 21г. - 75кг., като се класира на 7 място и изигра 6 срещи.

В неговата категория участваха 96 състезатели. В първия кръг победи Германия, във втория Италия, в третия също Италианец и загуби в много оспорвана и интерсна среща в четвъртия кръг от състезател от Словакия, който е N:1 в световната ранглиста.

В репешажите победи Украйна и в срещата преди бронза загуби от Босна на съдийско решение. Сашко показва много бързо израстване последните месеци и се включва много силно при мъжете, голяма част от състезателите в тази възраст, са и титуляри при мъжете.

Габриела Церянова - 61кг., кадети - в нейната категория също участваха 96 състезателки. Габи също се представи много добре, като достигна до третия кръг, след победи над Англия в първия кръг, победа над Босна във втория и загуба в третия кръг от Белгия.

Другите двама представители Михал Христов и Мария - Магдалена Стефанова загубиха първите си срещи, съответно Мишо от Италия, а Маги от Гърция.

Остана още един турнир до края на годината, на който ще участваме с най-малките каратеки на клуба - на 17.12. в Стара Загора. С големите състезатели подготовката продължава за Европейското първенство за кадети, джуниори и U21- Тбилиси, Грузия- февруари 2024г., съобщават от кюстендилския клуб.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK