Кюстендил - домакин на регионална среща на детски и младежки парламенти

снимки: infomreja.bg

В Кюстендил стартира регионална среща на детски и младежки парламенти в Западна България. В събитието ще вземат участие млади лидери, представители на детски и младежки парламенти, ученически общински съвети и младежки общински съвети от Западна България.

Партньори на събитието са Фондация „Фридрих Еберт”, европейски информационни офиси, Европейски клуб - Кюстендил, както и частни спонсори. Срещата цели да се проследи досегашната дейност на детските и младежки парламенти по Националния календар на организацията.

Срещата ще бъде насочена към повишаване активността на младите хора. „В програмата сме включили работни модули на теми: „Какво е Общински съвет?", „Как младите да привлекат вниманието на властта?”; „Младите и Европа” и др., обяви Адриан Тодоров от младежкия парламент в Кюстендил.

Участие ще вземат младежки лидери от Кюстендил, Гоце Делчев, Видин, Враца, София, като общата им бройка е 22 – ма човека.”Лектори на проявата ще бъдат младежки лидери от Стара Загора и Варна и ще работят на принципа връстници обучават връстници.

Идеята е да се уточнят инициативите на младежките парламенти по места за напред и евентуалното им бъдещо сътрудничество”, каза още Тодоров. По негови думи съвсем скоро предстои и проучване в Кюстендилските училища. Ще бъдат обхванати децата от 11 и 12 клас, за да се разбере какво искат младите хора в региона.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//