Две възрастни жени са измамени, дадоха хиляди на мним адвокат и майстори

Снимка: Infomreja.bg

Измамите са извършени в Старозагорско

81-годишна жена е станала жертва на телефонна измама.

Установено е, че след като е била въведена в заблуждение от лице, представило се за адвокат, че трябва да даде 50000 лв, за да “спаси зет си”, който при ПТП е убил човек на пешеходна пътека.

Потърпевшата е предала сумата от 9 000 лв. и 500 евро на непозната жена.

Издирват се извършителите.

В неделя около 10 часа, 74-годишна жителка на с. Батулци е сигнализирала, че малко-по рано пред дома ѝ в селото са пристигнали три непознати лица, заявявайки че търсят работа. Жената им е възложила да свършат стопански задължения, след което им е заплатила договорената сума от 400 лева.

След като мъжете са потеглили в неизвестна посока потърпевшата е установила, че от помещение в къщата ѝ липсва сумата от 3400 лв.

По случая в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и работата продължава, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Кражба на пари от жилище в Свищов, разследват служители на местното полицейско управление.

Посегателството е извършено вчера сутринта. Непознат мъж позвънил на врата на потърпевшата и се представил за полицейски служител. Обяснил ѝ, че е задържано лице за кражба на пари от жилището ѝ. Разпитал я къде държи парите си, след това поискал тиксо, за да вземе отпечатъци. В последствие извършил кражба на 400 лв. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK