Щом сте в Банско, сте за тук

Снимки: Pulse Therme

В село Баня е разположен най-големият минерален СПА център на Балканите – Pulse Therme

Само на 7 км от най-популярния ни зимен курорт ви очаква новият и най-голям минерален СПА център на Балканския полуостров

Активният ски сезон продължава с пълна сила и през март, а пистите на Банско все още привличат любителите на зимните спортове. Нещо повече – последният месец на зимата е сред най-предпочитаните за ски почивка, защото условията все още са перфектни, а броят на чуждестранните туристи вече е по-малък. Това дава възможност на скиорите и сноубордистите, избрали най-популярния роден зимен курорт, да се насладят на повече спокойствие по белите писти. А от тази зима, освен на перфектни условия за ски, гостите на Банско може да се насладят и на пълноценна СПА почивка. Защото съвсем близо до курорта, в село Баня, е разположен най-големият минерален СПА център на Балканите – Pulse Therme.

Със своите около 6500 кв.м. открити и закрити термални зони, той предлага на посетителите си разнообразни СПА и балнео процедури, каквито не може да се открият на друго място у нас.

Освен впечатляващата площ и разнообразието от съоръжения, отличителна черта на Pulse Therme е и фактът, че всички термални зони се захранват от самостоятелен минерален извор. Районът около село Баня е сред най-богатите в това отношение и новият СПА център предлага на посетителите си възможност да се възползват от всички лечебни ефекти на местната минерална вода.

По този начин Pulse Therme вече активно привлича зимните туристи от Банско и им предлага възможност да превърнат ски почивката си в едно уникално релаксиращо и зареждащо преживяване. Да комбинират ски и СПА по начин, по който това се прави в някои от най-известните курорти в австрийските и швейцарски Алпи.

Уникалното СПА пътешествие за тялото и ума в Pulse Therme преминава през няколко отделни зони. В закритата част на комплекса са разположени 3 минерални басейна, предлагащи хидромасаж и други акватонични процедури. Освен тях комплексът разполага и с няколко по-малки топила, включително за Кнайп терапия, както и с 2 шокови басейна. Докато разпределя времето си между тях и разнообразните сауни и парни бани, посетителят може да се наслаждава и на сладки моменти на почивка в зоните за алпийски или скандинавски релакс край галещите окото и душата камини.

Независимо от климатичните условия, гостите на Pulse Therme може да релаксират и във външните басейни на СПА центъра – тематично наречени басейни на луната и Аполон. Сгушени в полите на Рила, Пирин и Родопите, те често са потопени в парата на топлата минерална вода. Това създава усещане у посетителя, че се намира в облаците, съзерцавайки гордо издигащите се на хоризонта планински върхове. Още по-прекрасна гледка от високо предлага терасата на Aperi Therme – Drink&Taste зоната на Pulse Therme, където може да се поръчат вкусни леки закуски, с които посетителите да се подкрепят по време на своето СПА приключение.

Ако Банско е вашето място за почивка не само през зимата, но през всеки годишен сезон, допълнете планинската си ваканция с един несравним ден за СПА преживявания в Pulse Therme. Близостта и огромното разнообразие от съоръжения в този минерален СПА комплекс дават възможност за една наистина релаксираща почивка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK