Тайни рокади! Шефовете на най-важните митници отлетяха

Снимка: Infomreja.bg

Има ли връзка със сигналите за подкупи?

Докато държавата се тресеше ще има или не правителство и какви обиди си разменят партньорите от властта, шефовете на най-важните митници у нас отлетяха.

Сериозни кадрови промени са извършени през седмицата в агенция "Митници" и сред началниците на няколко ключови митнически пункта, съобщават "Хасково.инфо" и свиленградският сайт "Старият мост". На страницата на агенция "Митници" няма съобщение за рокадите.

На мястото на Лъчезар  Кръстев за зам.-директор на агенцията е назначен Георги Александров. След като преди около месец управлението на агенцията пое Петя Банкова, последваха кадрови промени и по места, припомня "Старият мост".

За директор на Териториална дирекция "Митница Пловдив" бе назначен Мирослав Беляшки, който наследява на поста Евелина Харизанова. Новият шеф има дългогодишен административен опит извън агенцията и ще работи с нов екип от заместници с дълъг опит в системата на митниците.

Сменени са и началниците на митническите пунктове "Калотина", "Капитан Андреево" и "Лесово", както и ръководителите на смени на трите пункта. На МП "Калотина" досегашният началник Никола Караиванов, който е от Свиленград и от 2021 г. ръководеше пункта, се сменя с Райчо Соколов, който е дългогодишен служител и бивш началник на пункта. Преди да бъде командирован за три години на Калотина, Караиванов бе инспектор в митническото бюро в кв. „Капитан Петко войвода“ в Свиленград.

На МП "Лесово", където началникът беше командирован служител, ръководството вече поема Мирослав Сарандиев, който е служител на ТД "Митница Бургас" - МП "Капитан Андреево" и в предишен период вече е ръководил МП Лесово.

На МП "Капитан Андреево" началник на пункта става Мария Диманова, дългогодишен митнически служител тук. Тя поема поста от Георги Господинов, управлявал от 2021 г. досега пункта. Началниците на смени на "Капитан Андреево" също са променени Досегашните ръководители преминават на други длъжности.

Преди дни агенция "Митници" съобщи официално, че по повод сигнали за поискани подкупи, постъпили от австрийското правителство и други партньорски служби, 20 митнически служители са временно отстранени от работа и срещу тях е започнала вътрешна проверка. Проверките са във връзка с информации, че на австрийски превозвачи са искани подкупи, за да не бъдат подлагани на митническа проверка и да не чакат на българската граница. /standartnews/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK