785 000 къса контрабандни цигари откриха на Капитан Андреево

Снимка: Агенция „Митници“

Цигарите са намерени при две отделни проверки на микробус и товарен автомобил

Опити да бъдат пренесени общо 785 000 къса контрабандни цигари предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево при две отделни проверки на микробус и товарен автомобил, влизащи в страната от Турция.

В единия от случаите, на 20.01.2024 г., на пункта пристига микробус с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя документи за превозваната стока – картонени чаши от Турция за Нидерландия.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която между кашоните с декларирана стока са установени 55 кашона с цигари. Открити са 34 900 кутии (698 000 къса) цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия на стойност 219 870 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура–Хасково. Шофьорът е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева и забрана да напуска пределите на страната, освен с разрешението на прокурор.

В същия ден, в товарен автомобил, митническите служители откриват 4350 кутии (87 000 къса ) цигари, укрити сред превозвания товар - алуминиеви профили. Превозното средство е пътувало от Турция за Германия. Цигарите са задържани. На шофьора - турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, съобщиха от Агенция „Митници“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK