Близо 20 кг сребърни накити откриха лек автомобил на "Малко Търново"

Снимки: Агенция "Митници"

Автомобилът пътувал от Турция за Румъния

Близо 20 кг сребърни накити откриха митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на лек автомобил.

На 19.07.2020г. около 15.00 ч. на МП Малко Търново, пристига лек автомобил ‘‘MERSEDES-BENZ’’ “V-KLASSE”, в който пътували от Турция през България за Румъния семейство с двете си деца, всички румънски граждани. 

Пред митническите служители на пункта те обявили, че не пренасят никакви стоки или валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение в един от саковете, под торби с покупки, както и в раница между задния ред седалки, са открити пакети с бижутерийни изделия от бял метал.

От пакетите са извадени общо 5705 синджири, пръстени, обици, гривни, медальони, брошки. Според направената от вещото лице експертиза накитите  са  от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 19 610.47 грама на стойност 78 441 лева.

Установено е, че накитите са собственост на водача на автомобила, румънски гражданин, който заявил че стоката е закупил от Турция за магазина си в Румъния.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK