Мъж заля с бензин детето си и майка му, искал да ги запали

Снимка: Infomreja.bg

Той е познат на полицията

Служители на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен са задържали криминално проявен на 35 години след получен сигнал на телефон 112 от мъж, случайно преминаващ и станал свидетел на ситуацията.

В 07,38 часа на 9 февруари е получен сигнал за конфликт между двойка на улица „Добри Добрев“ в град Сливен в близост до детска ясла.

Към мястото незабавно е изпратен екип, който установява, че жена на 33 години и лекият автомобил, който е управлявала, са залети с бензин.

През цялото време мъжът е държал запалката в ръка.

С жената е било детето ѝ, което е на 2 години и 8 месеца.

Полицейските служители установяват, че той е нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие, да не доближава на по-малко от 50 метра бившата си приятелка и малолетното им дете.

Отведен е в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа, съобщават от Министерството на вътрешните работи. А после мярката е удължена на 72 часа.

„Бащата на детето ни пресрещна на път за яслата. Отвори вратата на автомобила и извади от пазвата си двулитрово шише със запалителна течност. Мисля, че е примес дизел и бензин. Поля с нея мен и част от детето ни. Каза, че ще ни драсне клечката и да изгорим. Не го интересува какво ще му се случи, защото така или иначе има някаква присъда, която трябва да излежи“, разказа младата жена пред бТВ.

Най-много се страхувам какво ще се случи оттук нататък. Дали той ще бъде на свобода, дали аз трябва да се оглеждам постоянно в страх. Щом той е стигнал дотам да направи опит за предумишлено убийство, следващият опит може да е фатален, каза жената.

За случая незабавно е уведомена Районна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство – за опит за убийство и за нарушаване на ограничителна заповед.

За още един случаи на насилие е съобщено в Областната дирекция на МВР в Сливен.

Служители на РУ-Нова Загора са задържали мъж на 46 години за домашно насилие. Сигналът е получен на 10 февруари в 10,00 часа. В село Каменово той е упражнил насилие спрямо жена на 38 години, с която живее на семейни начала. Задържан е за 24 часа. На жената е предложена правна помощ. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK