Близо 11,5 кг марихуана задържаха на Дунав мост при Видин

Снимки: Агенция Митници

Дрогата е укрита, но скенерите са я "осветлили"

11,495 кг марихуана задържаха митническите инспектори в района на Дунав мост при Видин. Наркотикът е бил скрит в зеблени чанти и черни найлонови пликове в долапа на товарен автомобил.

Камионът е превозвал офис техника от Германия през България за Грузия и е управляван от турски гражданин. Водачът е представил редовни документи за товара.

В хода на проверката в долапа на полуремаркето, където обичайно шофьорите разполагат лични вещи, митническите инспектори се натъкват на обемистите чанти. При отварянето им намират 10 прозрачни пакета, съдържащи зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия от марихуана с характерната за растението миризма. При направен полеви наркотест веществото реагирало на канабис/марихуана. Общото му тегло е 11,495 килограма. Стойността на предмета на престъплението е в процес на установяване.

Наркотикът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество под надзора на Окръжна прокуратура-Видин. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 242, ал. 2, пр. 1 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен и задържан за срок до 72 часа гражданинът на Турция Ф.О. (на 27 години), съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK