С вяра в сърцата: Доброволци зарадваха стотици социално слаби в Кюстендилско

Снимки: Храм "Св. Димитър"

Това е втората кампания на енориашите към Храм „Св. Димитър" – Кюстендил, която бе организирана за Великден

С усмивки на лицата и вяра в сърцата, доброволци посетиха възрастни хора, самотни майки, хора в неравностойно положение и такива с физически и психически заболявания в община Кюстендил.

Втората кампания на енориашите към Храм „Свети влкмч Димитър" – Кюстендил, за набирането на козунаци и хранителни продукти за празничната трапеза на Възкресение Христово, отново донесе усмивки на лицата на стотици семейства от община Кюстендил.

„Радвам се, че успяхме да надградим постигнатото на Рождество Христово. Освен че зарадваме жители на Кюстендил и околните села – в неравностойно положение, самотни майки и възрастни хора, в рамките на отминалата Великденска кампания, включихме и Домове за хора с увреждания. Последният, който посетихме на Велика Събота, е Дом за възрастни хора с физически увреждания "Ильо Войвода", където занесохме козунаци, яйца, хранителни продукти за потребителите на Дома, които са от цялата страна!

Да помогнеш на приятел в нужда, да помогнеш на непознат, да зарадваш възрастен човек – това са истинските и ценни неща в живота, това осмисля съществуването ни и се радвам, че в храм "Св. Димитър" срещам толкова много добри хора с щедри християнски сърца, с които споделяме тази милосърдна кауза. Кампанията направи и моя празник специален и незабравим!" - коментира доброволец от енорията на храма.

Доброволци, енориаши, мирияни и духовници се включиха в пакетирането и разнасянето, което започна в средата на Страстната седмица и в дните до Възкресение Христово те успяха да раздадат всички събрани пакети и продукти – из града и малките населени места в община Кюстендил.

Организаторите благодарят на всички кюстендилци с добри сърца, които подкрепиха благородната инициатива и им желаят смирение, благословение и светлина, която да ги води по житейския им път, като уверяват, че милосърдната християнска инициатива ще продължи на Рождество Христово! 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//