Витанов: Няма да се кандидатирам за европейски депутат

Снимка: Петър Витанов

Няма да водя листа на предстоящите избори, заяви Витанов

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти Петър Витанов съобщи пред журналисти в Страсбург, че няма да е кандидат за мандат в следващия Европейски парламент. Витанов беше определен от Eumatrix за най-влиятелния български евродепутат, а днес получи признание и за най-активен представител от България в класацията „Лидери в здравната политика“ (Health Policy leaders 2024), която измерва влиянието при формирането на политики в ЕС в областта на здравеопазването.

„Радвам се на тази висока оценка, защото здравеопазването е ключова част от живота на българите и това, което приемаме днес в Европейския парламент, ще стане част от ежедневието ни след няколко години“, коментира Витанов.

По повод своята работа в ЕП и критиките на тясното ръководство на БСП, че не е отчел дейността си, социалистът уточни: „Моят отчет е от няколко десетки страници и е представен на партията. Смея да твърдя, че съм един от активните депутати. Удовлетворен съм от нещата, които съм свършил. Но най-важното – не съм отстъпил на йота от принципите си, от разбиранията си и от тези на българските леви хора, които са ме избрали. Затова искам да им благодаря за възможността“.

Пред журналистите в Страсбург, където се провежда последната сесия на Европейския парламент, Витанов отговори и на въпроса, дали ще се кандидатира отново.

„Няма да участвам в предизборната кампания. Водил съм разговори с много хора и партии, но прецених, че в момента не бих искал да се ангажирам“.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//