Протестиращи фермери заплашват Солун с блокада

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Те настояват да се реши въпросът със скъпите горива, торове и ток

Протестиращите фермери в Гърция заплашват утре да блокират Солун при откриване на международната аграрна изложба "Агротика". Действията им продължават въпреки опитите на правителството за договаряне, пише БНР.

Правителството в Атина се опитва да намали напрежението сред фермерите, за да не блокират пътища. Отпускат се помощи до 10 хиляди евро на пострадалите от наводнението в Тесалия. Коментарът на протестиращите земеделци е, че трябва да се реши въпросът със скъпите горива, торове и ток.

Пред медиите премиерът Кириакос Мицотакис призна, че фермерите имат право да протестират, но подчерта, че пътят към разбирателството е диалог, а не пътни протести.

Днес в ново изявление протестиращите съобщават, че се запазват основните им искания към правителството и тракторите ще останат до пътищата до решаване на проблемите.

Фермери от цялата страна пътуват към Солун, където възнамеряват да протестират дори и с трактори при откриването на аграрното изложение. От полицията съобщават, че няма да допуснат трактори в Солун.

Лидерите на опозицията, която подкрепя протестите на фермерите, също пристигат в Солун за среща с ръководителите на протестите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK