Гранични полицаи задържаха над 800 000 къса контрабандни цигари на ГКПП - Лесово

Снимки: МВР

​Специализираната операция е в рамките на съвместните действия на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

При проверка на товарен автомобил на ГКПП – Лесово са задържани 40 400 кутии контрабандни цигари. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата, при която на различните гранични пунктове се извършват проверки, както от съвместни екипи, така и самостоятелно от отговорните институции.

Тази сутрин, на ГКПП Лесово, на вход, е бил спрян товарен автомобил, пътуващ от Турция за Полша, управляван от турски гражданин, съобщават от пресцентъра на МВР. По искане на служители на ГД “Гранична полиция“ камионът бил отклонен за сканиране с рентген, при което се забелязват зони с подозрителна плътност.

При извършената проверка в товарния отсек, върху и зад редовната стока – пластмасови изделия, са открити 808 000 къса /40 400 кутии/ недекларирани цигари, както и 890 кутии с общо 6230 сашета от 5 мг стимулант „Камагра“. Контрабандните цигари са иззети.

Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//