Необходими са средства за откриване на инвазивен център в МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Апаратурата струва 800 000 лева

Кметът на община Гоце Делчев - Владимир Москов, и председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев се обръщат към фирми и граждани, които имат желание и възможност, да помогнат финансово за закупуване на ангиографска апаратура, необходима за създаване на инвазивен център в МБАЛ "Иван Скендеров".

Тази апаратура е изключително важна в първите часове след инфаркти и инсулти. Затова е толкова необходимо болницата да разполага с нея. В противен случай трябва да се пътува до Благоевград, което означава да се загуби ценно време.

Ето текстът на обръщението:

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИЗНЕСА,

Както вече знаете, МБАЛ „Иван Скендеров“ - град Гоце Делчев, получи разрешение от министъра на здравеопазването да осъществява дейности, свързани с инвазивна и неинвазивна кардиология. Изграждането на инвазивен център в нашата болница вече е факт. От два месеца тече акция за набиране на средства за закупуване на ангиографска апаратура, чиято стойност е 800 000 лева. Тази стойност съвсем не е малка, но няма цена, защото спестява време и разходи на жителите от района, а всички знаем, че при инфаркти и инсулти са решаващи първите три часа.

Срокът за откриване на отделението наближава и не бива да пропускаме тази възможност. Благодарим за отзивчивостта на всички фирми и граждани, които дариха средства. Дарения направиха и четирите общини – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

Обръщаме се към тези от Вас, които все още не са успели, а имат желание да помогнат финансово за реализирането на тази изключително нужна инвестиция, особено като се има предвид отдалечеността на региона ни и ограниченото време за животоспасяващи действия при инфаркти и други сърдечни кризи, което е много важно за пациентите.

Разчитаме на Вашата отзивчивост, както винаги досега!

Банкова сметка на МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев:

„Търговска банка Д“ АД  IBAN BG37DEMI92401000087643  BIC DEMIBGSF

С уважение,

ВЛАДИМИР МОСКОВ - кмет на Община Гоце Делчев

ДИМИТЪР БАЛТАДЖИЕВ - председател на Общински съвет - Гоце Делчев

 

КОМЕНТАРИ

Хаха10:19 - 08.10.2020
То хубаво ще купите апаратура Но кой от всичките местни лекари може да работи на нея Или ще стане както апарата за безкръвни операции- ще стои в кашоните вече повече от 6 год.Никой местен не може и незнае как се работи с него Ааааааа ще викате г-г Москов на д-р Ацев / Приятелят ви от войнишките година/ да работи - да си пълни джобовете с нашите пари. Знаем го що за доктор е - от Благоевград изпъден за далавери , от Панагюрище също , а вие г- н Москов с охота ще го приберете -заедно да правите далавери Безумство Съграждани това не се прави за нас , а за тях Събудете се най- после
Да10:11 - 08.10.2020
Съграждани, Нека Москов и Балтаджиев се бръкнат и лично да дарят по10000-20000 лева Стига са призовавали само ние да даряваме Без това ще вземат комисионни от апаратурата Хайде г- н Москов,Балтаджиев ние населението което гласува за вас се обръщаме към вас ДАРЕТЕ ЛИЧНИ СРЕДСТВА за инвазивната и неинвазивната кардиология
Код за сигурност, въведете кода sj2