7 задържани при акция "Дрога"

Снимка: МВР

Акцията е проведена на територията на ОДМВР-Сливен

В рамките на 24 часа на 29 и 30 октомври е осъществена операция по установяване на лица, занимаващи се с разпространение и употреба на наркотици, от екипи на Криминална и Охранителна полиция в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. В хода на операцията са образувани едно бързо и пет досъдебни производства, седем са задържани за срок от 24 часа в поделенията на ОДМВР-Сливен.

На 29 октомври при извършване на проверка на адрес в град Котел, в пристройка към имота, полицейските служители са хванали двама мъже на 33 и 24 години в момент на приготвяне на наркотично вещество. От мястото са иззети  различни по вид прекурсори, вещества и елементи. Задържаните са 33-годишният М.Б., собственик на имота, и криминално проявеният 24-годишн Х.Х. от село Градец. Те са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Наркотични вещества- канабис и метамфетамин са намерени и иззети при проверки на лица в сливенските квартали „Надежда“, „Дружба“ и „Нова село“. Задържани за 24 часа в РУ-Сливен са четирима мъже  и една жена. Образувани са досъдебни производства.

В град Нова Загора е извършена проверка на 32-годишна жена, водач на лек автомобил „Нисан Микра“. Полицейски служители установяват, че жената управлява след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин. Задържана е за 24 часа в РУ-Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията са извършени проверки на автомобили, лица, заведения, игрални зали и други обекти в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Осъществени са проверки и контрол на лица от криминалния контингент. Засилени остават полицейските действия по противодействие на наркоразпространението в районите на учебни заведения на територията  на ОДМВР-Сливен.

         

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK