Община Кюстендил дава стипендии на студентите, които учат за медицински сестри

Снимка: Община Кюстендил

Условието е те да имат сключен договор с болницата в Кюстендил, според който се ангажират след това да работят в МБАЛ „Д-р Никола Василиев"

Студентите, които изучават Специалността „Медицинска сестра“ ще получат ежемесечни стипендии от Община Кюстендил, заяви кметът инж. Огнян Атанасов.

Инж. Атанасов анонсира политиката на Община Кюстендил по осигуряване на стипендии на желаещи да се обучават в специалността „Медицинска сестра“ . Ученици, завършили средното си образование в Кюстендил, да бъдат приемани без приемни изпити в Университет по библиотекознание и информационни технологии (#УНИБИТ) – тази договореност вече постигнаха Община Кюстендил и университетът.

Меморандум за сътрудничество Община Кюстендил е сключила и с Колежа по туризъм в Благоевград. Тракийски университет предлага Специалността „Медицинска сестра“ за студентите в Кюстендил, а днес деканът на Аграрен факултет д-р Диян Георгиев презентира и останалите специалности.

„Община Кюстендил, следвайки политиката, която бях поел от предизборната си кампания, тази година осигурява стипендии за наши съграждани, които са се записали да учат за медицински сестри и имат сключен договор с болницата в Кюстендил, според който се ангажират след това да работят в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“.

За първи тази година те ще получават стипендии както от болницата, така и от община Кюстендил“, заяви инж. Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//