КТПП и „Приятели на Кюстендил“ с предложения за разрешаване на проблемите в здравеопазването

Снимки: Кюстендилска търговско-промишлена палата

Организират безплатни консултации с лекари-специалисти от страната

Клуб „Приятели на Кюстендил“ към Кюстендилска търговско-промишлена палата организира кръгла маса на тема „Обсъждане на визия за развитието на здравеопазването в Общината“. Темата е продължение на набелязаните мерки по Приоритет 4 – Здравеопазване, представен от Кюстендилска търговско-промишлена палата.

На срещата присъстваха кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, областният управител Александър Пандурски, председателят на ОбС – Кюстендил, Димитър Велинов, заместник-кметът Бойко Клечков, директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ – д-р Александър Величков, директорът на Спешен център – д-р Албена Рапатинска, директорът на Специализираната болница по рехабилитация – д-р Живко Неделчев и доказани медицински експерти от Кюстендил и страната.

Кръглата маса бе открита от председателя на Кюстендилска-търговско промишлена палата Ваньо Костадинов, а модератор бе д-р Стефан Константинов.

„Тази среща е възможност за директен диалог, обмен на информация и идеи за развитие на здравеопазването в Кюстендил. Вие сте хората, които заедно могат да намерят решения на проблемите в здравеопазването на местно ниво“, обърна се към всички присъстващи на кръглата маса председателят на КТПП – Ваньо Костадинов.

На срещата бяха представени възможностите за бъдещо развитие на здравеопазването, включително и реализиране на конкретни проекти с цел подобряване на материално- техническата база и осигуряване на кадри в здравните институции.

Сред направените предложения от страна на здравните експерти е да бъдат организирани безплатни консултации с лекари-специалисти от страната с цел профилактика, изграждане на Дом за възрастни хора, създаване на Център за долекуване на пациенти, претърпели инсулти и инфаркти, Лечебно-диагностичен център за комплексни стоматологични рехабилитации и др.

Изключителен интерес сред присъстващите на кръглата маса предизвика и предложението за интегриране на телемедицина в Отделение по неврология в МБАЛ “Никола Василиев“ – Кюстендил, с оглед подобряване лечението на пациенти.

Специално внимание беше обърнато и на здравния туризъм, който предполага сериозен медицински маркетинг и мениджмънт.

Засегната бе и темата за състава и свойствата на минералната вода, която може да бъде използвана за долекуване на пациенти с различни заболявания.

Всички направени предложения по време на проведената кръгла маса ще бъдат представени пред отговорните институции в лицето на Министерство на здравеопазването, Община Кюстендил, Общински съвет – Кюстендил и представители на държавната власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//