Кола помете 4 паркирани автомобила, хванаха шофьор с почти 4 промила

Снимка: Infomreja.bg

Задържан е и водач след употреба на три вида дрога

Водач, употребил алкохол, е предизвикал катастрофа с 4 паркирани автомобила.

В автомобила му са пътували непълнолетно момиче и малолетно момче.

Произшествието е станало вчера около 17,00 ч. в Плевен. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 24-годишен местен жител е ударил последователно четири автомобила, на които са нанесени значителни материални щети. Освен водача в автомобила са пътували непълнолетно момиче и малолетно момче от с. Хотница.

Двамата са прегледани в Спешна помощ и освободени за домашно лечение с повърхностни наранявания. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,78 промила.

Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е.

Досъдебно производство е образувано в РУ – Левски за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

В 20:56 часа на 1 май в град Левски е бил проверен 44-годишен местен жител, който се придвижвал с ауди. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за кокаин. Алкотестът на шофьора е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и нарушителят е предоставил кръвна проба за химически анализ.

Около 13:25 часа в село Чомаковци е спрян лек автомобил "Фолксваген", с водач 21-годишен. Техническо средство е установило, че управлява МПС след употреба на канабис.

Около 13.40 часа в град Плевен на улица "Шипка" при проверка на шофьора на дачия – 35-годишен, наркотестът му е показал амфетамин, метамфетамин и канабис. 

В хода на акцията са установени трима водачи, седнали зад воланите на автомобили сред употреба на алкохол. Около 07:10 часа в град Плевен на улица "Лозенка" е проверен 35-годишен, водач на лек автомобил "Волво". Пробата е показала, че шофира след употреба на метамфетамин и канабис.

Бързо производство е започнато срещу водач, заловен с положителна проба за алкохол от над 3 промила. 

На 29 април около 17:10 ч. от с. Бръшлен в посока Русе, автопатрул е спрял и извършил проверка на водач на самоходна мотофреза без регистрационен номер с прикачено към него ремарке.

Изяснено е, че мъжът е 49-годишен жител на с. Голямо Враново. При последвал тест с техническо средство за проверка употребата на алкохол от водача, уредът е отчел 3.41 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//