Рали "България" започва пред Царевец

Снимка: рали "България"

Маршрутът ще бъде нов

Велико Търново ще приеме тазгодишното 52-ро издание на рали “България” (1-3 септември). След Самоков и Варна, най-престижната автомобилна надпревара у нас ще има нов център и нов, почти непознат маршрут. Състезанието ще се проведе в продължение на два дни, събота и неделя. В петък, от 20:30 ч., ще се състои церемонията по откриване пред крепостта Царевец, съобщава БНР.

Общата дължина на състезателните етапи на 52-рото рали "България" е 150 километра, от които над 80 процента са чисто нови за автомобилни надпревари.

Състезателният уикенд ще започне със шейкдаун (тренировъчен етап), още в петък от 14:30 ч. близо до село Присово. Същинското състезание започва в събота от 10:00 ч. с първото от общо три преминавания през СЕ "Килифарево". Неделните специални етапи започват от 09:00 ч., а церемонията по награждаването ще се проведе от 16:30 ч. в сервизния парк на надпреварата, разположен на паркинга на цирковата площадка във Велико Търново.

Към момента броят на заявените екипажи е 26, а официалният списък ще бъде публикуван на 21 август. Сред тези, които са подали заявка за участие, са и световните шампиони в WRC3 за 2016 г., румънците Симоне Темпестини/Серджио Иту (Porsche 997 GT3 RGT), които ще се състезават за пръв път в България. Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) и Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) също са сред основните фаворити за победа в тазгодишното издание на рали "България".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK