Надъхват "Левски" с тлъсти пачки за Апоел Беер Шева

Снимка: startphoto.bg

В началото на юли влезе в сила нов финансов правилник на "Герена"

Футболистите на Левски ще играят не само за престиж, но и за сериозни възнаграждения в решителния реванш срещу Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, пише "Тема Спорт".

Допълнителни пари от евротурнирите е ясно, че ще има след преценка на нивото на съперника. Премии за предварителния кръг, в който Левски отстрани северномакедонския Шкупи, е нямало.

При отстраняване на израелския тим и достигане на плейоф, който ще изправи сините срещу германския Айнтрахт Франкфурт или влизане в груповата фаза в Лига на конференциите, играчите ще приберат поне по 30 процента от сумата, която УЕФА ще преведе на "Герена" и за двете цели.

Така футболистите са максимално стимулирани да се справят с Апоел Беер Шева в четвъртък и да продължат похода си в третия по сила турнир в Европа.

В началото на юли влезе в сила нов финансов правилник на "Герена" от новия сезон. Относително ниските за нивото и претенциите на Левски заплати на футболистите ще бъдат компенсирани със солидни премии.

Изплащането на финансовите стимули ще бъде подписвано от изпълнителния директор Даниел Боримиров след съгласуване със собственика Наско Сираков и представител на генералния спонсор, който поема огромна част от месечните възнаграждения на играчи и служители.

Премиите ще бъдат в максимален размер само при победи срещу ЦСКА и Лудогорец, втората категория са някои от тимовете, които в последния сезон завършиха в горната плейофна шестица, в зависимост от това дали двубоят е на "Герена", или навън.

На срещата с лидерите на тима преди началото на сезона е било загатнато, че ако Левски стане шампион, футболистите ще получат огромна отборна премия, чийто размер не е уточняван. Ще има бонус и при спечелване на Купата на България.

Така стана и миналата пролет, когато сините триумфираха с този трофей. Тогава, освен финансова награда от клуба, левскарите напълниха джобовете и след допълнителни премии от ПФЛ и спонсорите "Палмсбет" и "Електрохолд".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK