Денков не е и помислял да дели кметовете по партиен признак

Снимка: Infomreja.bg

Той обеща партньорски подход към местната власт

Правителството не си е помисляло да дели кметовете по партиен признак и никога няма да го направи. Това заяви премиерът Николай Денков на форум за местната власт, съобщава БНТ.

Той обеща партньорски подход към местната власт.

На свой ред председателят на Националното сдружение на общините на Република България и кмет на Велико Търново Даниел Панов призова министър-председателя да подобри комуникацията между държавната администрация и общините.

Това, което нас ни вълнува, са силните и слабите страни в икономическо развитие на общините, изтъкна той и допълни, че от НСОРБ не разчитат само на еврофинансиране, а се борят за финансова децентрализация на общините, чрез оставане на част от подоходните данъци в тях.

Панов изрази надежда за рестарт на АМ "Хемус" и Русе - Велико Търново.

Изборите отминаха и нека оттук нататък да не се делим на партии и сдружения, а да работим за благото на хората, съвместно с изпълнителната власт, призова той.

Според премиера за голяма част от общините би било катастрофално, ако при децентрализацията се заложи само на процент от данъците.

"Не е достатъчно да има само едни налични пари. Важно е да има прозрачност и ефективност при разходването на средствата", отбеляза той.

Денков заяви, че децентрализацията е приоритет и трябва централната и местната власт заедно да създадат механизъм за използване на средствата

По негови думи срещата се провежда точно навреме - когато са утихнали емоциите от изборите и все още може да се работи по бюджета. Той подчерта, че е важно новите кметове да работят заедно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK