Наложиха ограничителни мерки на кюстендилец, упражнил домашно насилие над съпругата си

Снимка: Infomreja.bg

74-годишният мъж вече е осъден и на пробация

Мерки по Закона за защита от домашното насилие наложи Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров, по отношение на Петър В., който вече получи и наказанието „пробация“, в максималния размер от 3 години.

Съдът отстранява 74-годишния мъж от съвместно обитаваното жилище със съпругата му Е. В. в гр. Кюстендил., за срок от 18 месеца.

Задължава Петър В. да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо Е. В. и му забранява да приближава жилището, местоработата и местата за социални контакти и отдих на Е. В. за срок от 18 месеца, като Петър В. не следва да се приближава на разстояние повече от 50 метра от нея. Съдът му налага и глоба в размер на 200 лв.

За така наложените мерки ще се издаде Заповед за защита от домашно насилие. Решението и заповедта на съда ще се изпратят на Районното полицейско управление в Кюстендил за изпълнение.

Решението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд – Кюстендил.

По време на наказателното дело в Районен съд – Кюстендил, Петър В. се призна за виновен в това, че: на 30.11.2019 г. в кухня на къща, намираща се в Кюстендил, в условията на домашно насилие, е причинил на съпругата си Е. В. лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лява лакетна става, както и за закана с убийство, като й е нанесъл множество удари с юмруци и ритници по главата и тялото, и това заканване би могло да възбуди в Е. В. основателен страх за осъществяването му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK