Унищожиха 6 666 парфюма менте

снимка: Агенция "Митници"

6 666 парфюма и тоалетни води, 120 чифта маратонки и 43 костюма бяха унищожени днес чрез натрошаване и нарязване с машина, съобщиха от Агенция "Митници".

Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация в България и Румъния. Ментетата са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево при два опита на внос без съгласието на притежателя на изключителното право върху търговските марки.

Стоките са отнети в полза на държавата за престъпление против интелектуалната собственост. Процедурата по унищожаването се извършва под контрола на Митница Свиленград, а разходите са за сметка на правопритежателите.

От началото на годината до момента при други две процедури са унищожени фалшификати на близо 3 000 парфюма, 1 000 текстилни изделия, 700 чифта маратонки и спортни обувки и близо 6 500 етикета от плат и хартия с отпечатани на тях знаци на известни марки.

Митнически и гранични служители на Капитан Андреево пък предотвратиха нови два опита за допускане в търговската мрежа на територията на Европейския съюз на 3 775 фалшиви стоки. И при двата случая фалшификатите са били превозвани от камиони с полска регистрация, пътуващи от Турция за Полша.

При проверката на първия камион се установява, че сред групажната стока има общо 2 695 блузи, суитчъри, спортни долнища, жилетки, ризи и джинсови панталони, носещи логото на 10 различни марки. Най-голям е броят на суитчърчите (1146 броя) и блузите (1001 броя), носещи логото на популярните марки „Red Bul”, „Camp David”, „Paul Shark”, „Hollister”, „Bench” и „Gant”.

При проверката на втория камион сред декларираната стока митническите служители откриват 1 080 пуловера с марката на „Tommy Hilfiger”. Оценката им възлиза на 38 016 лв. Стоката е задържана. В изпълнение на Регламент 1383/2003 година на Съвета на ЕС и ЗМГО ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK