Българи превзеха подиумите на 2024 BANSKO FWT QUALIFIER 3*

Снимка: Община Банско

През уикенда Банско беше домакин на състезание по фрийрайд по необработени склонове

През уикенда Банско беше домакин на състезание по фрийрайд по необработени склонове, което е част от квалификациите за големите международни състезания в тази дисциплина.

Насроченото за 9 март състезание 2024 BANSKO FWT QUALIFIER 3* беше отложено поради лоша видимост, но това не се отрази върху кондицията на състезателите и те направиха зашеметяващи пускания със ски и сноуборд на следващия ден.

Българите доминираха сред конкурентите си от над 20 държави. Три български момичета се качиха на стълбицата в класирането по сноуборд – Теодора Илиева, Илияна Миховска и Теодора Златева. Български са победите и при мъжете - Борислав Стоянов е начело в сноуборда, а Симеон Павлов в ските.

Зрителите имаха възможност да наблюдават атрактивното каране от връх Тодорка от най-високо разположената /2550 м н.в./ фен зона в България, откъдето се открива перфектна гледка към склона, по който караха състезателите.

Участници, съдии и зрители оцениха високо организацията на състезанието, която беше безупречна, въпреки неблагоприятните условия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK