Проблемите в Невестинско – от електрозахранване до водоснабдяване

Снимки: ОА - Кюстендил

Проблемите бяха поставени по време на среща на областния управител инж. Александър Пандурски в Невестино

За бързо решаване на проблемите с електрозахранването и водоснабдяването настояха жители на община Невестино пред областния управител инж. Александър Пандурски. Проблемите бяха поставени по време на негова изнесена приемна в Невестино. Приемният ден премина при засилен интерес, като освен жители от цялата община, бяха дошли и кметски наместници на селата.  

Зам. областният управител Кристиян Иванчов от своя страна проведе изнесена приемна за жителите на община Бобошево, съобщават от пресцентъра на областната администрация. 

От невестинското село Долна Козница поискаха да се направи пешеходна пътека на спирката при Кознишка река, както и да се въведе ограничение за скоростта до 60 км. “Това е в правомощията на АПИ. Ние, от своя страна, ще предложим това да се направи, но е изцяло в техните компетенции”, обясни областният управител. 

От с. Кадровица сигнализираха за чести аварии на електропреносната мрежа, според тях заради ниско напрежение. “При силен вятър и валежи винаги имаме аварии в двете махали Мегленинска и Метревска”, обясниха жителите на Кадровица. Те настояха да бъдат почистени и двата водоема на територията на селото. Инж. Пандурски се ангажира да уведоми за проблема ВиК и това да бъде свършено.  

За качеството на питейната вода и за чести токови удари алармираха и от с. Неделкова Гращица. А жители на селата Ветрен и Раково обърнаха внимание, че републиканският път между двете населени места е непроходим. “Ако възникне пожар или стане някакъв инцидент, няма как да мине линейка или пожарна кола”, обясните местните хора. 

Защо слуховите апарати не се покриват вече от държавата, а нуждаещите се трябва да си ги закупуват лично, бе друг поставен въпрос по време на приемната. 

“В село Еремия имаме сериозен проблем с един приют за кучета. Писали сме жалби навсякъде. Трябва да се направи нещо, защото е невъзможно да мине оттам човек. Мръсно е, мирише, а под кучкарника има и водоем”, алармираха жители на Еремия. 

По време на приемния ден имаше поставен казус и с работното време па пощата в с. Ваксево. Хората няма къде да си платят сметките за комунални услуги - ток, вода, телефон и т. н. Същият казус бе поставен на вниманието и на зам. областния Кристиян Иванчов на неговата приемна в Бобошево. Пред Иванчов местните алармираха за проблеми с безстопанствени животни и за дупки по пътищата. Зам. областният управител се ангажира да проучи въпросите и да съдейства според компетенциите си. 

“Вчера имахме среща с министъра на МРРБ и получихме уверение, че “Кюстендилска вода” ще бъде снабдена с нова техника, за да си решим поне част от проблемите. Така ще се откриват и отстраняват по-бързо възникналите аварии. Отчитаме го като успех и сме уверени, че работата ще се извършва по-лесно”, обясни инж. Пандурски, който заедно със своя заместник вчера проведе работна среща с министъра на МРРБ Андрей Цеков. 

“Искам да благодаря на кметовете на общините, в това число и на кмета на Невестино г-н Димитър Стаменков, че винаги се отзовават, помагат с техника и с каквото могат на ВиК, за да се отстраняват по-бързо авариите и да не страдат хората”, заяви също инж. Пандурски.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK