На приемна в Дупница: Жители на с. Крайни дол искат помпа за по-голям дебит на водата

Снимки: ОА - Кюстендил

Поредна изнесена приемна на Областната администрация

Изнесена приемна за жителите на община Дупница проведе зам.-областният управител на Кюстендил Кристиян Иванчов. Сред поставените теми от страна на гражданите бяха тези за ВиК мрежата, битови проблеми и имотни казуси. 

Нова помпа, която да гарантира по-голям дебит на водата и смяна на крановете поискаха от дупнишкото с. Крайни дол, съобщават от администрацията. “Проблемът с водата не е само при нас, в Кюстендилски област, а е и в цяла България. Ако не предприемем мерки, проблемът ще се задълбочава, следващото лято ще бъде още по-зле”, коментираха дошлите на приемната от Крайни дол. Те бяха категорични, че от Община Дупница и кмета Методи Чимев винаги са получавали съдействие и помощ, но ВиК инфраструктурата в малкото населено място е на повече от 50 г. и поради тази причина проблеми винаги има. 

“Областна управа ще инициира разговори, за да се реши бързо проблемът с достъпа до питейна води”, каза зам. областният управител Кристиян Иванчов. Той пое ангажимент да обсъди проблема с ВиК - Дупница и кмета Чимев. 

Изнесените приемни на областния управител инж. Александър Пандурски и неговия заместник Кристиян Иванчов продължават и през следващите дни. На 11 август (петък) жителите на общините Рила и Кочериново ще имат възможност да поставят пред двамата интересуващите ги въпроси и казуси. Приемните са от 11:00 ч. до 13:00 ч., в заседателните зали на двете общини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK