Инж. Георги Пармаков даде отлична оценка на доброволния отряд в Сатовча

Снимка: Infomreja.bg

Отлична оценка за работата на доброволното формирование в община Сатовча даде на провелото се преди дни редовното заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия в общината регионалният директор на РДПБЗН-Благоевград-инж. Георги Пармаков.

Той заяви, че доброволците–огнеборци от Сатовча до момента през настоящата година са взели самостоятелно участие в гасенето на 14 пожара на територията на общината.

Доброволното формирование в Сатовча е едно сред първите сформирани в страната и е сред най-активно действащите без това да се афишира, заяви още на проведения Общински съвет за намаляване на риска от бедствия в Сатовчанско инж. Пармаков. Той представи обстойна презентация за дейностите по Закона за защита при бедствия в едно със всички превантивни мерки и стратегии при бедствия.

Председателят на Общинския съвет-кметът Арбен Мименов, запозна членовете и присъстващите гости с проекто-правилата на бъдещата дейност на обществената структура и след проведената дискусия бе приет единодушно. Членове на председателствания от Мименов Съвет са всички заместник-кметове и служители, общински съветници, главният архитект, завеждащият филиал ЦСМП, техническият ръководител на „ВиК“ ООД-клон Сатовча, началникът на ПСПВ – Сатовча и Кочан, и началниците на РСПБЗН и РУ-Гоце Делчев-Росен Сердарев и Ангел Зайков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK