„Военна операция“ спаси десетки кучета и котки от китайска кланица

Снимка: Infomreja.bg

Месото им е било предназначено за Кучешкия фестивал в Китай

Десетки кучета и котки пристигат в Ню Йорк, след като са спасени от китайска кланица, където са щели да използват месото им, пише "Ню Йорк Пост".

Доброволци от базираната в Ню Йорк организация No Dogs Left Behind се появиха на международното летище в Куинс с пухкави голдън ретривъри, къдрокоси пудели и лабрадори.

От организацията твърдят, че животните са били предназначени за умъртвяване, а след това за консумация по време на летния Фестивал на кучешко месо в Китай.

„Ето защо рискувам живота си - защото това животно иначе щеше да бъде превърнато в ястие. Никога не бих позволила то да бъде бито или измъчвано“, казва Джефри Бери от организацията, докато в ръцете си държи едно от кучетата.

"Без нашите усилия животните щяха да бъдат измъчвани, убивани и приготвяни като част от безсърдечния фестивал на личи и кучешко месо в южния китайски град Юлин“, допълва още тя.

Фестивалът за първи път се организира за през 2010 г. от търговци на кучешко месо, които искат да се преборят със спада в продажбите.

Въпреки че през годините посещаемостта на 10-дневното събитие намалява все повече - особено заради пандемията от COVID-19, данни показват, че в разгара му касапите са убили повече от 15 000 кучета./ bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK