Новото ръководство на Община Кюстендил с нова визия за „Спортист на годината“

Снимка: Община Кюстендил

Бляскава церемония и награда на публиката

За 24-ти пореден път Община Кюстендил организира престижната класация на спортистите, постигнали най-високи резултати през изминалата година. За първи път по инициатива на новото ръководство на Общината наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония, която ще се състои на 21 декември (четвъртък) от 18:00 ч. в Голямата зала на Общински драматичен театър – Кюстендил.

На официалното връчване на наградите „Спортист на Кюстендил“ 2023 г. ще присъства министърът на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев. Сред гостите на събитието са и редица изявени спортисти, сред които златната медалистка от Олимпийските игри в Токио и почетен гражданин на Кюстендил – Ерика Зафирова,  носителката на бронзов медал от Олимпиадата в японската столица – Евелина Николова, европейският и вицесветовен шампион по класическа борба за мъже Кирил Милов и още изявени спортисти и треньори.

Поканени на спортното събитие  са и всички победители през годините в класацията „Спортист на Кюстендил“.

Тазгодишната церемония по връчване на наградите обещава вълнуваща програма, много усмивки и демонстрации на спортни клубове и Спортно училище „Васил Левски“ – гр. Кюстендил. За първи път тази година по идея на новото ръководство на Община Кюстендил ще бъде връчена и наградата „Спортист на публиката“. В наскоро стартиралата страница „Спорт и младежки дейности, Община Кюстендил“ (https://www.facebook.com/profile.php?id=61554591563612)  ще бъдат публикувани снимки с имената на спортистите и техните постижения, като наградата на публиката ще бъде дадена на база брой харесвания на снимката на съответния спортист.

Гласуването стартира в 14:00 ч. на 12 декември, а своят глас ще можете да дадете до 14:00 ч. на 20 декември, когато резултатите ще бъдат обобщени. Спортистът на публиката ще бъде обявен на церемонията по награждаване на 21 декември, съобщават от пресцентъра на Общината.

29 спортни клуба, развиващи дейност на територията на общината, направиха своите номинации за „Спортист на Кюстендил“ за 2023 г. Награди ще бъдат връчени на Спортист №1 на всеки клуб, Отбор на годината и на тримата най-добри спортисти на Кюстендил за 2023 г. Победителите ще бъдат определени от представителите на спортните клубове, развиващи дейност на територията на общината и журналисти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK